|
اتحاديه سراسرى کارگران سوئد LOبا حدود ٢ ميليون عضو، رژيم اسلامى ايران را بخاطر سرکوب اعتراض کارگران مجتمع ذوب مس خاتون آباد کرمان و کشتار ٤ نفر از کارگران محکوم کرد و از حق اعتصاب و تشکل کارگران ايران پشتيبانى نمود. اتحاديه سراسرى کارگران سوئد طى ارسال نامه اى به محمد خاتمى رئيس جمهور حکومت اسلامى، که يک نسخه از آن به واحد حزب کمونيست کارگرى ايران در سوئد ارسال شده از رژيم ايران خواسته است که عاملان سرکوب و قتل کارگران را معرفى و مجازات کند و همه دستگيرشدگان اين اعتراض کارگرى را آزاد سازد. اين اتحاديه قدرتمند کارگرى همصدا با کنفدراسييون بين المللى اتحاديه هاى آزاد از جمهورى اسلامى به ILO (سازمان جهانى کار) شکايت کرد.
در نامه "وانيا لوند ودين" دبيرکل LO به خاتمى آمده است:"اتحاديه سراسرى کارگران در سوئد که نزديک به دو ميليون عضو دارد، نگرانى خود را از کشتن ٤ کارگر و زخمى شدن بيش از ٤٠ نفر در روستاى خاتون آباد و شهر بابک طى روز ٢٤ ژانويه ٢٠٠٤ در استان کرمان اعلام مى دارد."
در اين نامه سپس به شرح ماجراى اعتراض کارگران خاتون آباد پرداخته مى شود و چگونگى به گلوله بستن کارگران و دستگيريهاى آنها و بستگانشان مورد اشاره قرار مى گيرد. اين نامه خطاب به رئيس جمهور حکومت اسلامى اينطور ادامه پيدا مى کند:
"آقاى رئيس جمهور چنانچه مى دانيد ايران بعنوان يکى از اعضاى سازمان جهانى کار موظف به رعايت حقوق پايه اى کارگران در برخودارى از آزادى تشکل و اتحاديه است. از اين رو حکومت ايران مسئول است تا از اقدام پليس در کشتن و زخمى کردن کارگرانى که از حق مشروع خود براى اعتصاب استفاده مى کنند، ممانعت بعمل آورد. ما از رژيم ايران مى خواهيم که عاملين کشتن کارگران اعتصابى را شناسايى و مجازات کند. ما همچنين از شما مى خواهيم که تحقيق غير دولتى و بيطرفانه اى را مقرر سازيد تا بتوان نتايج اين تحقيق را به اطلاع عموم رساند. LO نگران آن است که هياتى که شما مامور رسيدگى به اين ماجرا کرده ايد، از سوى جامعه بين المللى بعنوان گروه تحقيق بيطرف و غيردولتى بحساب نيايد. ما خواهان آن هستيم که رژيم ايران در آينده، حقوق پايه اى کارگران در دست زدن به اعتصاب را رعايت کند. در پايان به اطلاع شما مى رسانيم که LO و "کنفدراسييون بين المللى اتحاديه هاى آزاد" چاره ديگرى جز اين ندارد که از جمهورى اسلامى ايران به کميته ويژه آزادى تشکل در سازمان جهانى کار شکايت کند. سپاسگزار خواهيم شد اگر ما را از چگونگى ادامه سير وقايع مطلع سازيد."
کمپين بين المللى حزب کمونيست کارگرى ايران براى محکوميت جمهورى اسلامى و دفاع از کارگران ذوب مس خاتون آباد ادامه دارد. ما همه سازمانها و تشکلهاى کارگرى و همه مردم شريف را فرا ميخوانيم که خواهان معرفى و محاکمه قاتلين و سرکوب کنندگان کارگران ذوب مس خاتون آباد شوند و حکومت اسلامى را بخاطر پايمال کردن ابتدايى ترين حقوق کارگرى فاطعانه محکوم کنند.
گرامى باد ياد کارگران جانباخته ذوب مس خاتون آباد
زنده باد جمهورى سوسياليستى
حزب کمونيست کارگرى ايران
١٣ اسفندماه ١٣٨٢- ٣ مارس ٢٠٠٤
|