منوچهر سرمدي
گزارشي از اعتصاب كارگران شركت پارس كيهان در پتروشيمي كرمانشاه

روز چهار شنبه 28/4 کارگران شرکت پارس کیهان و پیمانکاران تابعه در پتروشیمی کرمانشاه هنگام ناهار با هم قرار گذاشتند كه در اعتراض به پرداختن نشدن حقوق سه ماه گذشته خود از سوی کارفرما دست به اعتصاب بزنند و از صبح روز ٢٩ تير تا وقتي حقوقشان پرداخت نشود به اعتصاب خود ادامه دهند . روز چهارشنبه بیش از ٣٠٠ نفر از کارگران پس از زدن كارت ورود، در محوطه كارخانه دور هم جمع شدند و اعتصاب خود را آغاز كردند. بسیاری از کارگران حتی از پوشیدن لباس کار خودداری کردند. با شروع اعتصاب کارفرمایان ، حراست شرکت پارس کیهان و حراست پتروشیمی سراسیمه به محل تجمع کارگران آمدند. ابتدا کارفرمایان با کمک حراستیها اقدام به تهدید و ترساندن کارگران کردند اما کارگران اهمیتي به تهدیدات آنها ندادند و چند نفر به نمایندگی از کارگران اعلام کردند ما اهمیتي به تهدیدات شما نمی دهیم و تا حقوقمان را پرداخت نکنید سر کار نمی رویم. کارفرما در خواست مهلت كرد. اما کارگران گفتند حتی یک روز هم مهلت نمی دهیم. کارفرما گفت آخر این که انصاف نیست شما بدون هیچ خبری از قبل یک دفعه اعتصاب می کنید و ما را تحت فشار می گذارید. کارگران گفتند شماها گوش ندادید . ما از يك ماه قبل اولتيماتوم به اعتصاب داده ايم و زمزمه آن از یک ماه پیش شروع شده بود . بدين ترتيب اعتصاب كارگران همچنان تا بعد از ظهر به صورت دسته جمعی و در یک محل ادامه داشت. در ادامه اين كشاكش ها حراست پتروشیمی به کارگران فشار آورد و گفت كه اكنون كه شما سر کار نمی روید ٬ نبايد دور هم جمع شوید . بايد متفرق شوید و زیر سایه ها جدا از هم بنشینید. زير فشار حراست کارگران متفرق شدند اما به هم قول دادند كه هیچ کس سر کار نرود . آخر آن روز کارگران باز هم به همدیگر قول دادند كه اعتصاب خود را روز بعد ادامه دهند .
صبح روز پنجشنبه کارگران طبق وعده روز قبل بعد از کارت زدن دورهم جمع شدند و اعتصاب را از سر گرفتند. بعد از تجمع اطلاعیه انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه در حمایت از اعتصاب و مطالبات کارگران شرکت پارس کیهان در میان کارگران اعتصابی پخش شد که باعث خوشحالی کارگران گرديد. عوامل کارفرما از کارگران خواستند تا مقابل رئیس کارگاه پارس کیهان که نزدیک محل تجمع بود جمع شوند و به حرفهایش گوش دهند. اما هیچ کدام از کارگران به درخواست آنان جواب مثبت ندادند و گفتند آقای رئیس چرا دیروز نیامد ؟ ما نه می خواهیم حرف او را بشنویم و نه می خواهیم حرف جدیدی بزنیم. حرف ما پرداخت فوری حقوقمان است .
نزدیک ظهر کارفرما و مسئول حراست به کارگران اعلام كردند كه هر کسی كه کار نمی کند برود تسویه حساب کند. کارگران دسته جمعی به طرف دفتر به راه افتادند و برای تسویه اعلام آمادگی كردند. با دین این وضعیت کارفرما و مسئول حراست دستپاچه شده و سعی كردند کارگران را آرام کنند. بعد از آنکه کارفرما و مسئول حراست کارگران را ترک كردند یکی از مسئولین پتروشیمی به همراه مسئول حراست به نزد کارگران آمد و گفت شما همین بعد از ظهر می توانید بروید حقوق اردیبهشت را که به حسابهایتان واریز شده دریافت کنید و قول می دهیم تا روز پنجم مرداد نیز حقوق خرداد را نيز پرداخت كنيم و از کارگران خواستند كه سر کار بروند. کارگران با ابراز خوشحالی از به نتیجه رسیدن اعتصابشان بعد از ظهر آنروز سر کارشان رفتند.
صبح روز جمعه کارگران متوجه شدند که کارفرما روز گذشته آنان را فریب داده و هیچ پولی به حساب کارگران واریز نشده است. کارگران خشمگین از این عمل ضد انسانی کارفرما و وعده های دروغین حراست برای فریب دادن کارگران دوباره دست به اعتصاب زدند. کارگران قصد دارند دسته جمعی به استانداری کرمانشاه بروند و در آنجا به اعتراضشان ادامه دهند ، اعتصاب هنوز ادامه دارد .