اخبار کارگرى

 

اخراج و عدم پرداخت دستمزدها دو مشکل بزرگ کارگران کشور است. از يک طرف کارگران بدون هيچگونه تامين اقتصادى جدى از کار بيکار مى شوند و از سوى ديگر به کارگرانى که شغل خود را حفظ کرده اند، ماهها دستمزدى پرداخت نمى شود. فشرده اى از اخبار منتشر شده در همين زمينه را مى خوانيد:

اهواز- کارگران آجر سازى "جنگيه" بيش از ٤ ماه است که حقوقى دريافت نکرده اند. از سوى ديگر کارفرما حق بيمه کارگران را به سازمان تامين احتماعى پرداخت نکرده است و بدين ترتيب ١٢٠ کارگر اين کارخانه که شامل بازنشستگى مشاغل سخت و زيان آور شده اند، حقوق هاى بازنشستگى خود را دريافت نکرده اند.

همدان- ٢٠٠ نفر از کارگران دانشگاه علوم پزشکى همدان از کار اخراج شدند. علت اخراج کارگران بروز مشکلات مالى براى اين واحد آموزشى اعلام شده است. اخراج کارگران از روز ١٥ فروردين شروع شده و تا تاريخ ١٩ فروردين ماه ٢٠٠ نفر از کارگران اخراج شدند. ازسوى ديگر ٣٣٠ نفر از کارگران شرکت "لرد" همدان بيش از يکسال است که در بلاتکليفى به سر مى برند. حدود ١٣ ماه پيش کارخانه "لرد" تعطيل شد و کارگران شغلهاى خود را از دست دادند. تا کنون هيچگونه حق سنواتى به کارگران پرداخت نشده است. بهشهر- بيش از ٨٠٠ نفر از کارگران روزمزد کارخانه "بهپاک" که يکى از بزرگترين کارخانه هاى روغن کشى کشور به شما ميرود، از کار اخراج شدند. کارگران فصلى شاغل در اين کارخانه نيز در وضعيت ناامن شغلى بسر مى برند. لازم به توضيح است که کارگران روزمزد کارخانه بهپاک از کمترين حقوق قانونى برخوردار بوده اند. گفته شده است که اين کارخانه در آستانه ورشکستگى قرار دارد.

رشت- کارگران شرکت "شهد ارک" از مهرماه سال گذشته تا کنون دستمزدى دريافت نکرده اند. در پى اعتراضات مکرر کارگران، کارفرما قول داده بود که در اسفند ماه سال گذشته دستمزد کارگران را بپردازد ولى به قول خود عمل نکرد. کارگران خواهان پرداخت فورى دستمزد هاى معوقه هستند.

ساوه- ٩٠ نفر کارگر کارخانه "جهان رو" که توليد کننده موتور سيکلت مى باشد، از کار بيکار شدند. کارفرما بهانه اخراج کارگران را تغيير توليد کارخانه اعلام کرده است.

سنندج- در پايان سال گذشته شمار زيادى از کارگران شهردارى سنندج توسط مسئولين اين نهاد از کار بيکار شدند. صاحبان فروشگاه رفاه نيز ١٢ نفر از کارگران شاغل در اين فروشگاه را اخراج کردند. همچنين سازمان هميارى شهردارى ٥٠ تن از کارگران خود را اخراج کرد.

کارگران در مقابل بيکارسازيها و ديگر اجحافات سرمايه داران سلاح ديگرى جز مبارزه متحد ندارند. حزب کمونست کارگرى همه بخشهاى مختلف کارگران را فرا مى خواند که متحدانه و با اعلام پشتيبانى از يکديگر، حمله به شغل و معيشت کارگران را عقب برانند و حقوق مسلم خود را طلب کنند.

حزب کمونيست کارگرى ايران

٢٢ فروردين ١٣٨٤، ١٠ آوريل ٢٠٠٤